Хрансервизинженеринг АД
 
 
bg   ru   en   tr
   
НОВИНИ  
 
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »   
   
     
 
Новини  
 
Как да спрем заразата от микотоксини още при съхранението на зърна и фуражи

Микотоксините са вторични токсични метаболити на микроскопични гъбички (плесени), образуващи се преди и по време на прибиране на реколтата или при неправилно съхранение на зърнените култури. Най-разпространените видове са: афлатоксините, трихоцените, зеараленонът, охратоксин А и фумонизите.

 

            Повечето микотоксини са стабилни химически съединения и веднъж образувани във фуражните суровини, продължават да замърсяват и произведените от тях фуражи. Факторите, оказващи този вид неблагоприятно влияние върху фуражните суровини са най-вече влага, температура, състав на почвата, насекоми и други. И докато проблема при отглеждането и прибирането на реколтата е трудно контролируем, при съхранението на зърната и фуражите има решение.

 

            Решението идва от внасяният от фирма „Хрансервизинженеринг” АД продукт МИКОСТАТ – защитно средство срещу плесени и фунги. Микостат е с английско качество и играе ролята на плесенен инхибитор. Продуктът е формулиран така, че да бъде изцяло ефективен без да повлияват вкусовитe качества на фуража.

 

МИКОСТАТ е базиран на пропионова киселина, оцетна киселина и сорбинова киселина в комбинация с техните амониеви соли. МИКОСТАТ в е смесен с активиран минерален носител с цел да се контролира летливостта на продукта и да се поддържа активността във фуража в течение на няколко месеца. МИКОСТАТ е разработен като ниско корозивен продукт за суровини или насипни фуражи. Фирмата предлага продуктут както в суха, така и в течна форма.

 
 

 

 
     
 
 
  © 2010 Hranservice Engineering | Created by Vilex