Хрансервизинженеринг АД
 
 
bg   ru   en   tr
   
НОВИНИ  
 
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5  
   
     
 
Новини  
 
Хрансервизинженеринг АД стартира производството на СУПЕРЛАК – хранителна добавка за крави и юници

Витаминно-минерална добавка СУПЕРЛАК е предназначена за крави и юници 4 седмици преди отелването. СУПЕРЛАК  е така разработен, че да осигури оптималните за този период нива и баланс на необходимите за здравето на майката и бъдещия й приплод витамини, микро и макро елементи. По този начин се гарантира жизнеспособност и отличен старт на новороденото - успоредно с това и отлично здравословно състояние на майката, което е предпоставка за реализацията на по-висока млечна продуктивност. Осигуряването на добавката през този критичен и специфичен период гарантира сигурна профилактика на следродилните инфекции и усложнения като млечната треска.СУПЕРЛАК е високо-концентриран микс от витамини и минерали, който се включва към общата целодневна дажба в количества от 80-100 гр за крави и юници от дребните породи и 100-120 гр дневно на глава  за крави и юници от едрите породи.

Изхранването му в тези количества позволява използването му и на места където фермерите не разполагат със специализирани фуражни смесители и миксери.

 

С оглед на тясната взаимовръзка между калция и фосфора през този период, чрез дажбата на животните трябва да се гарантира процес на мобилизация на  калций от така наречените депа (скелета) и трансфера му в  млякото. Известно е, че през този период недостига на калций не се дължи на ниското му съдържание в целодневната дажба, а на намаленото му усвояване. Този факт налага грижливо подбрано съотношение между калций, фосфор и магнезий, както и натрий (спира разграждането на телесния протеин). Високите нива на витамини в СУПЕРЛАК са гаранция за силна имунна система, която от своя страна представлява сигурна превенция на пуерпералните инфекции и получаване на висококачествена коластра.

    

Основни ефекти от включването на СУПЕРЛАК към общата целодневна дажба:

  1. Отлично здравословно състояние
  2. Профилактика на следродилните инфекции и усложнения.
  3. Получаване на високо качествена коластра, гарантираща отличен старт на новороденото.

 

 
 

 

 
     
 
 
  © 2010 Hranservice Engineering | Created by Vilex